Debat clinic

Het staat al lang op het verlanglijstje: een heuse debatclub waar deelnemers hun spreek- en onderhandelingsvaardigheden kunnen oefenen. Om in kaart te brengen hoeveel deelnemers hierin geïnteresseerd zijn wordt er op 27 november a.s. een debat clinic georganiseerd waar deelnemers nader kennis kunnen maken met de kunst van het debatteren. De clinic wordt geleid door een ervaren debater die ook trainingen hierin geeft. Hopelijk kan de clinic het opstapje zijn naar de TONII debatclub!

Debat clinic op 27 november a.s

Interesse om mee te doen? Schrijf je dan hier in voor de TONII debat clinic.  Je investering voor deelname aan de TONII debat clinic: 7,50 euro.

 

Overigens is een debat geen wedstrijd. Het gaat vooral om het op een goede manier naar voren brengen van de juiste argumenten ter ondersteuning van een mening, stelling of visie. Dit met als doel om je gesprekspartner of publiek beter begrip te laten krijgen van waar jij voor staat. Zij zullen dan wellicht met je meegaan. Of juist niet.

 

 

Programma 27 november 2018
18.30      Voorstelronde

Dit aan de hand van een vraag die gerelateerd is aan debatteren die iedereen om beurten moet beantwoorden nadat hij/zij zijn/haar naam en werkgever heeft genoemd. Zo is de voorstelronde ook interessant voor deelnemers die elkaar al kennen.
18.45      Introductie tot debatteren
Uitleg basisregels van een debat:
> Het idee achter een debat
> De standaard geschilpunten 
> Do’s and don’ts (wanneer kun je je debatskills inzetten en wanneer moet je dat laten)
> Verschillende debatvormen
> Tips & tricks
19.30      Stellingen kiezen (bij voorkeur gerelateerd aan MVI) en debatkoppels maken.
19.45      Pauze waarin de debatten worden voorbereid door de deelnemers
20.00      Eerste debat, inclusief evaluatie
20.20      Tweede debat
20.40      Derde debat
21.00      Afsluiting