tonii sustainable

tonii community heeft een 💚 voor maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI) met thema's  als duurzaamheid, circulariteit en 'social return'.  Als ondersteuning voor dit gedachtegoed is er een tonii tafel MVI opgetuigd met momenteel ruim 15 leden die binnen een digitaal platform kennis en ideeën delen, een hulpvraag stellen of een eigen boekrecensie  plaatsen (#leesvoer). Heb je interesse om digitaal aan te sluiten en mee te doen? Stuur ons een berichtje en we connecten jou.

 

In navolging van ons MVI symposium  'Inspiring sustainable behaviour' dat we in het voorjaar van 2019 organiseerden vinden we het belangrijk om duurzaam gedrag te bevorderen. En waarom dan niet beginnen met de kleding die je draagt? Onderstaande duurzame ondernemingen bevelen we je  - op basis van persoonlijke koopervaringen - dan ook graag aan:

 

MUD Jeans verkoopt en least circulaire spijkerbroeken! Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat de kwaliteit echt top is en de jeans ook na vaak gedragen te zijn er nog uitziet als nieuw. Een verantwoorde aanrader wat ons betreft! Klik op het logo van MUD Jeans om naar de website te gaan voor meer informatie. 

Wakuli is een startup in eerlijke en duurzame koffie! In januari j.l. deden zij een week lang de Instagram takeover van tonii community. En ook stond de toniitest in het teken van Wakuli met Daphne als winnares van een eerlijk koffiepakket. Wat de koffie zelf betreft: top! Probeer het nu zelf met een korting van 50% op je eerste bestelling door de code 'tonii' te gebruiken bij het bestellen.

Start up easyessentials richt zich op circulaire t-shirts. Deze kunnen op frisse dagen gedragen worden onder een overhemd of trui. En wanneer de temperatuur wat hoger is als mooi t-shirt. Op basis van eigen ervaring zeggen wij: dit is niet zomaar een t-shirt! 

Wij zijn erg enthousiast over de prachtige circulaire overhemden/shirts die SKOT maakt en verkoopt via hun webshop. Fijne kwaliteit gemaakt van biologisch katoen. Pasvorm en fit zijn top. Voor ons voortaan enkel nog SKOT voor een overhemd/shirt! SKOT richt zich overigens vooral op mannen.

Onder een jeans van MUD met daarboven een overhemd van SKOT en een t-shirt van easyessentials hoort natuurlijk een verantwoorde sneaker. Graag bevelen wij flamingoslife aan: mooie schoen met een prima pasvorm die dan ook lekker zit aan de voet!